Pastís sense sucre (apte per diabètics) / Tarta sin azúcar (apto para diabéticos)


Pastis sense sucre, pastis amb sirope de agave, pastis amb xarop agave, pastís amb xarop d’atzavara, pastis apte per diabetics, pastís de nata i maduixes sense sucre, pastel sin azúcar, tarta sin azúcar, pastel tarta con sirope de ágave, pastel tarta apto para diabéticos, pastel tarta de nata y fresas sin azucarEl meu germà és intolerant a la glucosa; això vol dir que ha de controlar el sucre que menja i quant menys millor. I cuinar dolços sense sucre no és cosa fàcil; qui ho hagi intentat sabrà de què parlo. Els edulcorants són tot un mon! O sigui que al final sempre acabava fent tiramisú substituint el sucre per fructosa (per sort si que pot menjar fructosa).
 

Per això vaig assistir a un taller de Postres sense sucre a LaCookiteca en el que, a més de cuinar un parell de receptes, ens van parlar d’un munt d’edulcorants naturals com el xarop d’atzavara, de sauró, de sàvia i l’estevia. Per cert, allà hi vaig conèixer dues germanes súper maques que tenen un blog dedicat, exclusivament, a receptes sense sucre (http://sensesucre.wordpress.com/), no deixeu de visitar-lo!
 
Doncs ja està, ja tinc LA RECEPTA (així, en majúscules) del bescuit sense sucre. Agradarà a tothom, tant als que no poden menjar sucre com als que, a més és molt light (excepte per la mantega) i no omple gens.
A partir d’aquí només cal experimentar amb diferents farcits. En aquest cas un de senzillet: nata (amb estevia) i maduixes.
Pastis sense sucre, pastis amb sirope de agave, pastis amb xarop agave, pastís amb xarop d’atzavara, pastis apte per diabetics, pastís de nata i maduixes sense sucre, pastel sin azúcar, tarta sin azúcar, pastel tarta con sirope de ágave, pastel tarta apto para diabéticos, pastel tarta de nata y fresas sin azucar

Ingredients per un motlle rodó de 17 cm.
 • 200 grs. de mantega a temperatura ambient
 • 200 grs. de xarop d’atzavara (normalment el trobareu etiquetat en castellà: sirope de ágave)
 • 200 grs. de farina
 • 4 ous M
 • 2 cullerades de llevat
 • 50 ml. de llet sencera o semi a temperatura ambient
 • 250 ml. de nata per muntar
 • Maduixes (la quantitat que ens sembli segons si en volem posar només per dins, per dins i per sobre, etc.)
 • Estevia líquida
 • 2 cullerades de fructosa
 • Vinagre blanc
Pas a pas
 
Tallem les maduixes a trossos o làmines, les col·loquem en un bol, hi afegim 2 cullerades de fructosa (atenció que hi ha diabètics que no en poden menjar) i unes gotes de vinagre. Ho tapem amb paper film i deixem macerar entre 2 i 4 hores.
Preescalfem el forn a 180 Cº.
Separem els rovells de les clares, muntem les clares a punt de neu i les reservem.
Batem la mantega i quan blanquegi hi afegim el xarop d’atzavara i els rovells una mica batuts i barregem fins que quedi una massa uniforme, semblarà que està tallada però tornarà a agafar cos quan hi afegim la farina.
Tamisem la farina i el llevat i l’anem afegint a la massa alternant-lo amb la llet (farina, llet, farina, llet i farina).
Afegim les clares muntades i remenen manualment i amb moviments envolvents fins que torni a estar homogeni.
Engreixem el motlle, hi avoquem la massa i ho fornegem durant 45 minuts o fins que, en punxar-lo amb un escuradents, aquest surti net.
El deixem refredar dins del motllo i, quan aquest ja no cremi, el desmotllem i el deixem reposar sobre una reixeta.
Muntem la nata i hi afegim les gotes d’estevia fins que arribi a tenir la dolços que ens agradi (per a aquesta quantitat de nata jo vaig posar 12 gotes).
Farcim i decorem el pastís com més ens agradi.
.............................................................................................................. 
Pastis sense sucre, pastis amb sirope de agave, pastis amb xarop agave, pastís amb xarop d’atzavara, pastis apte per diabetics, pastís de nata i maduixes sense sucre, pastel sin azúcar, tarta sin azúcar, pastel tarta con sirope de ágave, pastel tarta apto para diabéticos, pastel tarta de nata y fresas sin azucar
Mi hermano es intolerante a la glucosa; esto quiere decir que tiene que controlar el azúcar que come y cuanto menos mejor. Y cocinar sin azúcar no es fácil; quien lo haya intentado sabrá de qué hablo. ¡Los edulcorantes son todo un mundo! O sea que al final siempre terminaba haciendo tiramisú sustituyendo el azúcar por fructosa (por suerte sí que puede comer fructosa).
 
Por eso asistí a un taller de Postres sin azúcar en La Cookiteca en el que, además de cocinar un par de recetas, nos hablaron de un montón de edulcorantes naturales como el jarabe de ágave, de arce, de savia y la estevia. Por cierto, allí conocí a dos hermanas súper majas que tienen un blog dedicado, exclusivamente, a recetas sin azúcar (http://sensesucre.wordpress.com/), ¡no dejéis de visitarlo!
 
Y ya está, ya tengo LA RECETA (así, en mayúsculas) del bizcocho sin azúcar. Gustará a todos, tanto a los que  no pueden tomar azúcar como a los que sí, además es muy light (excepto por la mantequilla) y no llena nada.
A partir de aquí solo hay que experimentar con distintos rellenos. En este caso uno de facilito: nata (con estevia) y fresas.
 
Ingredientes para un molde redondo de 17 cm.
 • Pastis sense sucre, pastis amb sirope de agave, pastis amb xarop agave, pastís amb xarop d’atzavara, pastis apte per diabetics, pastís de nata i maduixes sense sucre, pastel sin azúcar, tarta sin azúcar, pastel tarta con sirope de ágave, pastel tarta apto para diabéticos, pastel tarta de nata y fresas sin azucar200 grs. de mantequilla a temperatura ambiente
 • 200 grs. de jarabe de ágave
 • 200 grs. de harina
 • 4 huevos M
 • 2 cucharadas de levadura
 • 50 ml. de leche entera o semi a temperatura ambiente
 • 250 ml. de nata para montar
 • Fresones (la cantidad que nos parezca mejor según si queremos ponerlo solo de relleno, de relleno y por encima, etc.)
 • Estevia líquida
 • 2 cucharadas de fructosa
 • Vinagre blanco
 
Paso a paso
 
Cortamos los fresones a trozos o láminas, las ponemos en un bol, añadimos 2 cucharadas de fructosa (atención que hay diabéticos que no la pueden tomar) y unas gotas de vinagre. Lo tapamos con papel film y dejamos macerar entre 2 y 4 horas.
Precalentamos el horno a 180 Cº.
Separamos las yemas de las claras, montamos las claras a punto de nieve y las reservamos.
Batimos la mantequilla y, cuando blanquee, añadimos el jarabe de ágave y las yemas un poco batidas y mezclamos hasta que quede una masa uniforme, parecerá cortada pero volverá a tomar cuerpo cuando añadamos la harina.
Tamizamos la harina y la levadura y la vamos añadiendo a la masa alternándola con la leche (harina, leche, harina, leche y harina).
Añadimos las claras montadas y removemos manualmente y con movimientos envolventes hasta que vuelva a estar homogéneo.
Engrasamos el molde, volcamos la masa y la horneamos durante 45 minutos o hasta que, al pincharlo con un palillo, éste salga limpio.
Lo dejamos enfriar dentro del molde y, cuando el molde ya no queme, lo desmoldamos y dejamos enfriar del todo sobre una rejilla.
Montamos la nata y le añadimos las gotas de estevia hasta que tenga el dulzor que nos guste (para esta cantidad de nata yo he puesto 12 gotas).
Rellenamos y decoramos como más nos guste.

Pastis sense sucre, pastis amb sirope de agave, pastis amb xarop agave, pastís amb xarop d’atzavara, pastis apte per diabetics, pastís de nata i maduixes sense sucre, pastel sin azúcar, tarta sin azúcar, pastel tarta con sirope de ágave, pastel tarta apto para diabéticos, pastel tarta de nata y fresas sin azucar


No hay comentarios :

Publicar un comentario

Blogging tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...