El millor carrot cake del món mundial / El mejor carrot cake del mundo mundial

recepta carrot cake, receta carrot cake, recepta pastís de pastanaga, receta tarta de zanahoria, receta pastel de zanahoria, receta cheese buttercream, recepta cheese buttercream
Si fa un temps m'haguessin dit que un pastís de pastanaga es convertiria en el meu preferit hagués dit que ni de conya! On queda la xocolata, i la crema?
L'havia provat alguna vegada i m'havia agradat però no tant. El punt clau ha estat anar a Escòcia i menjar un veritable CARROT CAKE. Ara si que si, que s'apartin la xocolata i la crema (però que no vagin molt lluny!). El millor que vaig provar va ser a Invereray, en una botiga de coses de casa en la que també venien pastissos i gelats (sorry però no recordo el nom, si alguna vegada aneu per allà, està davant del port). En aquell moment vaig decidir que havia d’aprendre a fer-lo i, després de provar algunes receptes, he trobat la perfecta. Aquí va:

Ingredients pel pastís
Es tracta d'un pastís bastant contundent o sigui que tingueu en compte que les racions no poden ser gaire grans. I, com sempre us comento amb els pastissos, podeu aprofitar una mica de massa per fer cupcakes.
240 ml. d'oli de girasol
4 ous mida M
400 grs. de pastanagues senceres
280 grs. de farina normal (no de rebosteria)
200 grs. de sucre morè
2 culleradetes de llevat
1 culleradeta de canyella en pols
150 grs. de nous
Un pessic de sal

recepta carrot cake, receta carrot cake, recepta pastís de pastanaga, receta tarta de zanahoria, receta pastel de zanahoria, receta cheese buttercream, recepta cheese buttercream

Ingredients pel frosting de cheese buttercream
250 grs. de mantega a temperatura ambient
500 grs. de sucre glaç
250 grs. de formatge tipus Philadelphia (pot ser de marca blanca)
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Pas a pas pel pastís
Sembla una tontería però és important diferenciar entre batre i barrejar/remenar; batre ha de ser amb barilles elèctriques mentre que barrejar/remenar, tot i que és més còmode fer-ho amb un robot tipus Kitchen Aid amb la pala de barrejar, també es pot fer manualment.

Preescalfem el forn a 180ºC.
Batem els ous, hi afegim el sucre i seguim batent i hi afegim l'oli i barregem.
A part, pelem, rentem i ratllem, el més petit possible, les pastanagues. Com que les pastanagues tenen molt líquid, les haurem d’escórrer però no fins deixar-les seques del tot; convé que conservin una mica de líquid perquè el pastís no quedi massa sec. La millor manera de fer-ho és prement-les amb les mans però, sobretot, no llenceu el suc, guardeu-lo a la nevera perquè ens pot ser útil més endavant.
Afegim la pastanaga a la barreja anterior i barregem de nou.
Ajuntem la farina, la canyella, el llevat i la sal i ho afegim, tamisant-ho, a la barreja anterior.
Piquem les nous al gruix que més ens agradi (a mi m'agraden molt finetes, quasi pols), les afegim a la massa i barregem fins que quedi tot ben integrat.
Ho posem en un motlle i al forn durant uns 50 minuts o fins que estigui cuit.


Pas a pas pel frosting de buttercream de formatge
Remenem la mantega durant un minut. Hi afegim el sucre tamisat i barregem fins que quedi integrat i d'un color blanquinós. Afegim el formatge crema (millor si està fred de la nevera) i l'extracte de vainilla i batem, amb les barilles elèctriques, a velocitat ràpida fins que quedi cremós però consistent; semblant a la textura de la nata muntada.

Partim el pastís per la meitat. Si veiem que ha quedat una mica sec, agafem el suc de pastanaga que havíem reservat i, amb un pinzell, pintem les dues meitats -si no necessitem fer-ho, ens bevem el suc que està molt bo i porta moltes vitamines!!!-. Farcim el pastís amb el buttercream, tapem amb l'altra meitat, i posem el buttercream restant per sobre i pels costats and that's all folks!

Sembla una mica complicat però de veritat que no ho és gens. L'únic que es fa una mica pesat és ratllar les pastanagues però fora d'això està xupat i queda boníssim. Si us animeu a fer-lo ja em direu què tal!
....................................................................................................

Si hace un tiempo me hubieran dicho que una tarta de zanahoria se convertiría en mi favorita hubiese dicho que ¡ni de coña! ¿Dónde quedan el chocolate y la crema?
Lo había probado alguna vez y me había gustado pero no tanto. La clave ha estado en ir a Escocia y probar un CARROT CAKE de verdad. Ahora sí que sí, que se aparten el chocolate y la crema (¡pero que no vayan muy lejos!). El mejor que probé fue en Invereray, en una tienda de cosas de casa en la que también venden pasteles y helados (sorry pero no recuerdo el nombre, si algún día pasáis por allí, está delante del puerto). En ese momento decidí que tenía que aprender a hacerlo y, tras probar con algunas recetas, he dado con la perfecta. Ahí va:

Ingredientes para la tarta
Se trata de una tarta bastante contundente o sea que tened en cuenta que las raciones no pueden ser muy grandes. Y, como siempre os comento con las tartas, podéis aprovechar un poco de masa para hacer cupcakes.
  • 240 ml. de aceite de girasol
  • 4 huevos tamaño M
  • 400 grs. de zanahorias enteras
  • 280 grs. de harina normal (no de harina de repostería)
  • 200 grs. de azúcar moreno
  • 2 cucharaditas de levadura
  • 1 cucharadita de canela en polvo
  • 150 grs. de nueces
  • 1 pellizco de sal
Ingredientes para el frosting de buttercream de queso
  • 250 grs. de mantequilla a temperatura ambiente
  • 500 grs. de azúcar glass
  • 250 grs. de queso tipo Philadelphia (puede ser de marca blanca)
  • 1 cucharadita de extracto de vainilla
Paso a paso para la tarta
Parece una tontería pero es importante diferenciar entre batir y mezclar; batir tiene que ser con varillas eléctricas mientras que mezclar, aunque es más cómodo hacerlo con un robot tipo Kitchen Aid con la pala mezcladora, también puede hacerse manualmente.

Precalentamos el horno a 180ºC.
Batimos los huevos, añadimos el azúcar y seguimos batiendo, añadimos el aceite y lo mezclamos todo.
A parte, pelamos, lavamos y rayamos, lo más pequeño posible, las zanahorias. Como las zanahorias tienen mucho líquido las tenemos que escurrir pero no hasta dejarlas secas del todo; conviene que conserven un poco de líquido para que la tarta no quede demasiado seca. El mejor modo de hacerlo es apretándolas con las manos pero, sobretodo, no tiréis el zumo sobrante, guardarlo en la nevera porqué nos puede resultar útil más adelante.
Añadimos la zanahoria a la mezcla anterior y mezclamos de nuevo.
Juntamos la harina, la canela, la levadura y la sal y lo añadimos, tamizándolo, a la mezcla anterior.
Picamos las nueces hasta conseguir el grosor que queramos (a mi me gustan muy finitas, casi polvo), las añadimos a la masa y mezclamos hasta que esté todo integrado.
Lo ponemos en un molde y al horno unos 50 minutos o hasta que esté hecho.

Paso a paso para el frosting
Mezclamos la mantequilla durante un minuto. Añadimos el azúcar glass tamizado y volvemos a mezclar hasta que quede bien integrado y de un color blanquecino. Añadimos el queso crema (mejor si está frío de la nevera) y el extracto de vainilla y batimos, con las varillas eléctricas, a velocidad rápida, hasta que quede cremoso pero consistente; parecido a la nata montada.

Partimos el pastel por el medio. Si vemos que ha quedado un poco seco, cogemos el zumo de zanahoria que habíamos reservado y, con un  pincel, pintamos las dos mitades -si no necesitamos hacerlo, ¡¡¡nos bebemos el zumo que está muy bueno y tiene muchas vitaminas!!!-. Rellenamos la tarta con el buttercream, tapamos con la otra mitad, y ponemos el buttercream sobrante por encima y por los lados and that's all folks!

Parece un poco complicado pero de verdad que no lo es para nada. Lo único que se hace un poco pesado es rayar las zanahorias pero, a parte de esto, está chupado y queda buenísimo. Si os animáis a hacerlo ya me contareis que tal.

6 comentarios :

  1. Voy a probar de hacerla, las que he hecho anteriormente tenían pasas, creo que esta puede gustar más en casa.
    Muchas gracias!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí, hay mucha gente que le añade pasas y frutas confitadas pero yo la prefiero sólo con nueces. Si la haces ya me dirás que tal el resultado!
      ¡Un saludo!

      Eliminar
  2. Molt bona proposta de carrot cake!! Aquest tipus de pastís de pastanaga el tinc pendent de fer, me'l guardo!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. És molt "resultona"; segur que quan la facis no pararan de demanar-te'n més.
      Moltes gràcies per passar pel meu blog!
      Una abraçada!

      Eliminar

Blogging tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...