Pastís de Guinness (si, si, de cervesa Guinness) / Tarta de Guinness (sí, sí, de cerveza Guinness)

Pastís de Guinness, pastel de guinnes, tarta de guinnessLa primera vegada que vaig veure aquest pastís va ser a la vitrina d'un bar que donava al carrer. Tot i que feia molt bona pinta tenia pressa i no vaig poder parar però em vaig quedar donant-li voltes: pastís de cervesa??? de cervesa Guinness???
Al cap d'uns dies vaig tornar a passar pel bar i aquesta vegada si que si. Estava una mica reticent perquè la cervesa negra no m'agrada gens però em matava la curiositat. El resultat: boníssim!
És un pastís súper esponjós, més lleuger del que sembla a simple vista i sense gust a cervesa! Us el recomano perquè, a més de bo, és molt fàcil de fer i tothom es queda flipat quan els expliques els ingredients. A més, com que l'alcohol s'ha evaporat, també és apte pels nens.

Ingredients pel pastís*
  • 250 grs. de farina de reposteria
  • 75 grs. de cacau en pols sense sucre (recomano el de la marca Valor; no val la xocolata en pols per fer desfeta ni Cola Cao o similars)
  • 400 grs. de sucre
  • 2,5 culleradetes de bicarbonat
  • 250 ml de cervesa Guinness
  • 250 grs. de mantega a temperatura ambient
  • 140 grs. de nata líquida
  • 2 ous

pastís, cervesa, Guinness, pastel, tarta, cerveza



Ingredients pel frosting
Si no us agrada o no us ve de gust posar-hi frosting, sempre es pot espolsar amb sucre glaç i llestos!
  • 300 grs. de formatge tipus Philadelphia (pot ser qualsevol altre de marca blanca)
  • 170 grs. de sucre glaç
  • 350 gr. de nata líquida
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla (opcional)

Pas a pas pel pastís
Preescalfem el forn a 180Cº
Posem al bany maria la mantega amb la cervesa i remenem fins que quedi unificat. Ho traiem del foc i hi afegim els ous, previament batuts, i la nata líquida i barregem.
En un altre recipient barregem la farina, el cacau, el sucre i el bicarbonat. Ho afegim, tamisant-ho, a la barreja anterior i remenem fins que quedi homogeni.
Ho posem en un motlle i al forn uns 50 minuts o fins que estigui cuit.
Deixem refredar i desmotllem.
* La recepta és per un motlle de 23 cm. però jo, si el faig més petit, utilitzo les mateixes mesures i aprofito per a fer uns cupcakes amb la massa que sobra; en aquest cas s'han de posar al forn uns 20-25 minuts.
Pas a pas pel frosting
Muntem la nata.
En un altre recipient barregem el formatge amb el sucre glaç i l'extracte de vainilla i, quan estigui totalment integrat, hi afegim la nata i remenem, a poc a poc, fins que quedi homogeni.
Decorem al pastís (quan estigui totalment fred) amb el frosting i a disfrutar!

.....................................................................
La primera vez que vi esta tarta fue en el escaparate de un bar. Aunque la pinta era buenísima, tenía mucha prisa y no pude parar pero me quedé dándole vueltas: ¿¿¿una tarta de cerveza??? ¿¿¿de cerveza Guinness???
Al cabo de unos días volví a pasar por delante del bar y esta vez sí que sí. Estaba un poco reticente porqué no me gusta nada la cerveza negra pero la curiosidad me mataba. El resultado: ¡buenísimo!
Es una tarta súper esponjosa, más ligera de lo que parece a simple vista y ¡sin sabor a cerveza! Os lo recomiendo porqué, además de bueno, es muy fácil de hacer y todo el mundo se queda flipando cuando les cuentas los ingredientes. A demás, como el alcohol se ha evaporado, también es apto para niños.
Ingredientes para la tarta*
  • 250 grs. de harina de repostería
  • 75 grs. de cacao en polvo sin azúcar (recomiendo el de la marca Valor; no vale el chocolate en polvo para hacer a la taza o el Cola Cao o similares)
  • 400 grs. de azúcar
  • 2,5 cucharaditas de bicarbonato
  • 250 ml de cerveza Guinness
  • 250 grs. de mantequilla a temperatura ambiente
  • 140 grs. de nata líquida
  • 2 huevos
Ingredientes para frosting
Si no os gusta o no os apetece ponerle frosting, siempre podeis espolvorearlo con azúcar glass y ¡listos!
  • 300 grs. de queso tipo Philadelphia (puede ser cualquier otro de marca blanca)
  • 170 grs. de azúcar glass
  • 350 gr. de nata líquida
  • 1 cucharadita de extracto de vainilla (opcional)
Paso a paso para la tarta
Precalentamos el horno a 180Cº
Ponemos al baño maría la mantequilla con la cerveza y removemos hasta que quede unificado. Lo retiramos del fuego y añadimos los huevos, batidos previamente, y la nata líquida y mezclamos.
En otro recipiente mezclamos la harina, el cacao, el azúcar y el bicarbonato. Lo añadimos, tamizándolo, a la mezcla anterior y removemos hasta que quede homogéneo.
Lo ponemos en un molde y al horno unos 50 minutos o hasta que esté hecho.
Dejamos enfriar y desmoldamos.
* La receta es para un molde de 23 cm. pero yo, si lo hago más pequeño, utilizo las mismas medidas y aprovecho la masa sobrante para hacer unos cupcakes; en este caso hay que ponerlos al horno unos 20-25 minutos.
Paso a paso para el frosting
Montamos la nata.
En otro recipiente mezclamos el queso con el azúcar glass y el extracto de vainilla y, cuando esté totalmente integrado añadimos la nata y removemos, poco a poco, hasta que quede homogéneo.


Decoramos la tarta (cuando esté completamente fría) con el frosting y ¡a disfrutar!

3 comentarios :

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Hola, hola,
    Ja soc aquí, gracies pel comentari al Facebook.
    No ho dubtis que provaré la recepta, si m’ha de sortir tant be que surt a les teves fotos, m’hi poso ja.
    Realment m’encantaria que vinguessis, em molt de gust et convido a un cupcake.
    Fins aviat.
    Mercè.

    ResponderEliminar

Blogging tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...