Bescuit Victoria, tot un clàssic / Bizcocho Victoria, todo un clásico

receta victoria sponge cake, recepta victoria sponge cake, tarta victoria sponge, pastel victoria sponge, bizcocho victoria sponge, bescuit victoria sponge, pastís victoria sponge, tarta de cumpleaños, pastís d'aniversari, pastis de cumpleanys, bizcocho de frambuesa, pastel de frambuesa, tarta de frambuesa, pastís de gerds, bescuit de gerds, tarta fácil, pastel fácil, bizcocho fácil, pastís fácil, bescuit fácil, bizcocho muy esponjoso, pastel muy esponjoso, pastís molt esponjós, bescuit molt esponjós, bizcocho para rellenar, tarta para rellenar, pastel para rellenar, pastís per farcir, bescuit per farcir, bizcocho rápido, pastel rápido, tarta rápida, pastís ràpid, bescuit ràpid
El Bescuit Victòria o Victoria Sponge Cake és un dels més emblemàtics del Regne Unit; és tan popular que, a més de tenir-ne a totes les bakeries, també el vénen als supermercats. Suposadament es diu així perquè la Reina Victòria en menjava cada dia un tall amb el te de mitja tarda.
Es tracta d’un bescuit molt lleuger i humit, semblant al nostre Pa de pessic. Originalment va farcit amb mantega dolça i melmelada de gerds i cobert amb sucre glaç (que és la recepta que poso aquí) però admet infinites possibilitats –també l’he fet farcit i cobert de ganache de xocolata i queda espectacular!-.
És facilíssim de fer i, com que porta la mateixa quantitat de mantega, farina i sucre,  és molt fàcil de recordar cosa que a mi m’encanta perquè, amb la meva memòria de peix, puc fer la mateixa recepta mil vegades i seguir necessitant la xuleta!

receta victoria sponge cake, recepta victoria sponge cake, tarta victoria sponge, pastel victoria sponge, bizcocho victoria sponge, bescuit victoria sponge, pastís victoria sponge, tarta de cumpleaños, pastís d'aniversari, pastis de cumpleanys, bizcocho de frambuesa, pastel de frambuesa, tarta de frambuesa, pastís de gerds, bescuit de gerds, tarta fácil, pastel fácil, bizcocho fácil, pastís fácil, bescuit fácil, bizcocho muy esponjoso, pastel muy esponjoso, pastís molt esponjós, bescuit molt esponjós, bizcocho para rellenar, tarta para rellenar, pastel para rellenar, pastís per farcir, bescuit per farcir, bizcocho rápido, pastel rápido, tarta rápida, pastís ràpid, bescuit ràpidNota: per al pastís de les fotos vaig fer 2 bescuits, posant-ne un sobre l'altre; si voleu que us quedi aixì d'alt podeu fer això o fer-ne un de més gran duplicarnt les quantitats

Ingredients per a un motlle de 20 cm.
 • 175 grs. de mantega a temperatura ambient
 • 175 grs. de sucre
 • 175 grs. de farina (millor si és de rebosteria)
 • 3 ous M
 • 3 culleradetes de llevat
 • ½ culleradeta de sal
 • 1 culleradeta d’extracte de vainilla (opcional)
Ingredients pel farcit
 • 50 grs. mantega a temperatura ambient
 • 100 grs. de sucre glaç
 • 100 grs. de melmelada de gerds


Pas a pas
Preescalfem el forn a 180ºC
Amb les varetes elèctriques, batem la mantega amb el sucre fins que blanquegi i quedi esponjosa (entre 2 i 3 minuts). Afegim els ous un a un batent entre ells i l’extracte de vainilla. Semblarà que la barreja es talla, no us preocupeu, està bé.
En un bol apart ajuntem la farina amb el llevat i la sal i ho tamisem.  Afegim la meitat de la farina a la massa; barregem fins que estigui totalment integrada i hi afegim la resta. Acabem de remenar fins que la massa quedi homogènia, engreixem el motlle i hi avoquem la barreja. Ho posem al forn entre 25 i 35 minuts o fins que, en punxar-lo amb un escuradents, aquest surti net. El traiem del motlle quan estigui totalment fred i tallem per la meitat per farcir-lo.

Pas a pas pel farcit
Batem la mantega amb el sucre fins que quedi cremosa i l’escampem sobre una de les meitats del bescuit. Per sobre hi posem la melmelada de gerds.* Tapem el bescuit i ho cobrim amb sucre glaç.
*La melmelada de gerds té moltes llavors, com que a mi no m’agrada trobar-les la passo per un colador però tot és qüestió de gustos.

Tal i com ja he comentat, aquesta és la recepta original però es pot farcir i cobrir del què més us agradi. Ja veureu com aquest bescuit es convertirà en un clàssic de la família.

 ...............................................................................................................
receta victoria sponge cake, recepta victoria sponge cake, tarta victoria sponge, pastel victoria sponge, bizcocho victoria sponge, bescuit victoria sponge, pastís victoria sponge, tarta de cumpleaños, pastís d'aniversari, pastis de cumpleanys, bizcocho de frambuesa, pastel de frambuesa, tarta de frambuesa, pastís de gerds, bescuit de gerds, tarta fácil, pastel fácil, bizcocho fácil, pastís fácil, bescuit fácil, bizcocho muy esponjoso, pastel muy esponjoso, pastís molt esponjós, bescuit molt esponjós, bizcocho para rellenar, tarta para rellenar, pastel para rellenar, pastís per farcir, bescuit per farcir, bizcocho rápido, pastel rápido, tarta rápida, pastís ràpid, bescuit ràpid El Bizcocho Victoria o Victoria Sponge Cake es uno de los más emblemáticos de Reino Unido; es tan popular que, además de tenerlo en todas las bakeries, también lo venden en los supermercados. Se supone que su nombre proviene del hecho que la Reina Victoria comía cada día junto con su té de media tarde.
Se trata de un bizcocho muy ligero y húmedo, muy parecido al “Pà de pessic” catalán. Originalmente se rellena con mantequilla dulce y mermelada de frambuesas y se cubre con azúcar glas (que es la receta que pongo aquí) pero admite infinitas posibilidades –también lo he rellenado y cubierto de ganache de chocolate y queda espectacular-.
Hacerlo es facilísimo y, como lleva la misma cantidad de harina, mantequilla y azúcar, es muy fácil de recordar cosa que me encanta porqué, con mi memoria de pez, puedo hacer la misma receta mil veces y seguir necesitando la chuleta.

Nota: para la tarta de las fotos hice 2 bizcochos, poniendo uno encima del otro; si queréis que os quede así de alto podéis hacer esto o hacer un bizcocho más grande duplicando las cantidades.

Ingredientes para un molde de 20 cm.
 • 175 grs. de mantequilla a temperatura ambiente
 • 175 grs. de azúcar
 • 175 grs. de harina (mejor si es de repostería)
 • 3 huevos M
 • 3 cucharaditas de levadura
 • ½ cucharadita de sal
 • 1 cucharadita de extracto de vainilla (opcional)
Ingredientes para el relleno
 • 50 grs. de mantequilla a temperatura ambiente
 • 100 grs. de azúcar glas
 • 100 grs. de mermelada de frambuesa
Paso a paso
Precalentamos el horno a 180ºC
Con las varillas eléctricas, batimos la mantequilla con el azúcar hasta que blanquee y quede esponjosa  (entre 2 y 3 minutos). Añadimos los huevos uno a uno batiendo entre ellos y, finalmente, el extracto de vainilla. Parecerá que la mezcla se corta, no os preocupéis, está bien.
En un bol aparte juntamos la harina con la levadura y la sal i lo tamizamos. Añadimos la mitad de la harina a la mezcla anterior, mezclamos hasta que esté todo integrado y añadimos el resto. Terminamos de remover hasta que la masa quede homogénea, engrasamos el molde y volcamos la mezcla.
Lo horneamos entre 25 y 35 minutos o hasta que, al pincharlo con un palillo, éste salga limpio. Lo desmoldamos cuando esté totalmente frío y lo cortamos por la mitad para rellenarlo.

Paso a paso para el relleno
Batimos la mantequilla con el azúcar glas hasta que quede cremosa y la esparcimos sobre una de las mitades. Por encima le ponemos la mermelada de frambuesa*, tapamos con la otra mitad del bizcocho i lo espolvoreamos con azúcar glas.
*La mermelada de frambuesa suele tener muchas pepitas y, como a mi no me gusta encontrarlas, antes la paso por un colador pero es cuestión de gustos.

Como ya he comentado, esta es la receta original pero se puede rellenar y cubrir con lo que más os guste. Veréis como este bizcocho se convertirá en un clásico en la familia.  

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Blogging tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...