Versión en castellano aquí.
De nou, un Angel Food però aquesta vegada amb nabius. Volia posar fruita al pastís i vaig anar a comprar pensant en gerds o maduixes però vaig veure els nabius. Podeu creure que mai els havia menjat frescos? N’he menjat en melmelada, en pastissos o muffins, com a cobertura de pastissos de formatge… però mai “a palo seco”. Quin gran descobriment!!! Són tan bons que gairebé me’ls acabo i he de fer el pastís sense res!
De nou, un Angel Food però aquesta vegada amb nabius. Volia posar fruita al pastís i vaig anar a comprar pensant en gerds o maduixes però vaig veure els nabius. Podeu creure que mai els havia menjat frescos? N’he menjat en melmelada, en pastissos o muffins, com a cobertura de pastissos de formatge… però mai “a palo seco”. Quin gran descobriment!!! Són tan bons que gairebé me’ls acabo i he de fer el pastís sense res!

Anem amb la recepta:
Ingredients per a un motllo d’uns 18 cm.
- 250 grs. de clares d’ou, pasteuritzades o no (9 clares d’ou de mida L)
- Un pessic de sal
- ½ culleradeta de crémor tàrtar (ajuda a muntar les clares i les deixa més fermes però si no en teniu no passa res)
- 300 grs. de sucre
- 85 grs. de farina tamisada
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 200 grs. de nabius
Pas a pas
Preescalfem el forn a 170ºC.
Batem les clares amb el cremor tàrtar i la sal a velocitat baixa i quan el cremor s'hagi dissolt augmentem la velocitat fins que les clares comencin a estar muntades però no a punt de neu; han d'estar tovetes.
Abaixem la velocitat al mínim i hi incorporem el sucre, cullerada a cullerada, deixant que s'integri abans d'afegir-ne una altra. Seguim batent fins que les clares estiguin fermes i d’un blanc brillant.
Afegim l'extracte de vainilla i batem a velocitat mitja durant 1 minut.
Tornem a posar la velocitat al mínim i anem afegint la farina tamisada, cullerada a cullerada, deixant que s'integri abans d'afegir-ne una altra.
Enfarinem els nabius per a que no se’n vagin al fons del motlle a l’hora de fornejar-lo.
Acabem de barrejar a mà. Posem una mica de massa en el motlle (el motlle ha d'estar net, no s'ha d'engreixar) i hi escampem uns nabius per sobre, tornem a posar més massa i tornem a afegir nabius i així fins a acabar.
Ho enfornem durant uns 40 minuts, sense obrir el forn, punxant-lo per comprovar que està cuit abans de treure'l.
El traiem del forn i el deixem refredar dins del motllo, cap per avall (el motlle ja té unes potetes per a això) durant 1 hora. Passat aquest temps, desemmotllem amb l'ajuda d'una espàtula, i el deixem refredar del tot sobre una reixeta.
............................................................................................................
De nuevo, un Angel Food pero esta vez con arándanos. Quería poner fruta al pastel y fui a comprar pensando en fresas o frambuesas pero vi los arándanos. ¿Os podéis creer que nunca los había comido frescos? Los he comido en mermelada, en tartas o muffins, como cobertura de tartas de queso… pero nunca a “palo seco”. ¡¡¡Qué gran descubrimiento!!! Son tan buenos que picando, picando, casi los termino y ¡tengo que hacer el bizcocho sin nada!

Vamos con la receta:
Ingredientes para un molde de unos 18 cm.
- 250 grs. de claras de huevo, pasteurizadas o no (9 claras de huevo de tamaño L)
- Un pellizco de sal
- ½ cucharadita de crémor tártaro (Ayuda a montar las claras y las deja más firmes pero si no tenéis no pasa nada)
- 300 grs. de azúcar
- 85 grs. de harina tamizada
- 1 cucharadita de extracto de vainilla
- 200 grs. de arándanos
Precalentamos el horno a 170ºC.
Batimos las claras con el cremor tártaro y la sal a velocidad baja y, cuando el cremor se haya disuelto, aumentamos la velocidad hasta que las claras estén un poco montadas però no a punto de nieve; tienen que estar blanditas.
Bajamos la velocidad al mínimo e incorporamos el azúcar, cucharada a cucharada, dejando que se integre antes de añadir otra. Seguimos batiendo hasta que las claras estén firmes y de un blanco brillante.
Añadimos el extracto de vainilla y batimos a velocidad media durante 1 minuto.
Volvemos a poner la velocidad al mínimo y vamos añadiendo la harina tamizada, cucharada a cucharada, dejando que se integre antes de añadir otra.
Enharinamos los arándanos para que no se nos vayan al fondo del molde cuando lo horneemos.
Terminamos de mezclar a mano. Ponemos un poco de masa en el molde (el molde tiene que estar limpio, no tenemos que engrasarlo) y esparcimos unos arándanos por encima. Volvemos a poner más masa y volvemos a esparcir arándanos, y así hasta terminar.
Horneamos durante 40 minutos, sin abrir el horno, pinchándolo para comprobar que está cocido antes de sacar-lo.
Lo sacamos del horno y dejamos enfriar dentro del molde boca abajo (el molde ya tiene unas patitas para esto) durante 1 hora. Pasado este tiempo, desmoldamos con la ayuda de una espátula y lo dejamos enfriar completamente sobre una rejilla.
No hay comentarios :
Publicar un comentario