Angel Food Cake de nabius / Angel Food Cake de arándanos

Receta de Angel Food Cake de arándanos / Recepta d'Angel Food Cake de nabius
Versión en castellano aquí.

De nou, un Angel Food però aquesta vegada amb nabius. Volia posar fruita al pastís i vaig anar a comprar pensant en gerds o maduixes però vaig veure els nabius.  Podeu creure que mai els havia menjat frescos? N’he menjat en melmelada, en pastissos o muffins, com a cobertura de pastissos de formatge…  però mai “a palo seco”. Quin gran descobriment!!! Són tan bons que gairebé me’ls acabo i he de fer el pastís sense res!

Receta de Angel Food Cake de arándanos / Recepta d'Angel Food Cake de nabiusUn cop feta aquesta confessió, segueixo amb el tema. Totes, i dic TOTES, les receptes que trobareu d’Angel Food Cake us parlaran del motlle específic per a aquest pastís i, per això, hi ha molta gent que opta per no fer-lo. La pregunta del milió, doncs, és:  per a fer un Angel Food, és realment necessari disposar del motlle? La resposta és si i no. Jo mateixa em resistia a fer-lo perquè em negava a comprar un motllo per a un pastís que ni tan sols sabia si m’agradaria fins que un dia, que tenia clares pasteuritzades a punt de caducar, vaig decidir provar de fer-lo en un motlle normal i el resultat va ser més que satisfactori (el podeu veure aquí). Vaig seguir fent-lo així fins que el Pare Noel em va portar EL MOTLLE i he de reconèixer que queda millor. Molt millor? Home, el gust és el mateix però queda una mica més esponjós i resulta molt més fàcil de desemmotllar. Per tant, la meva recomanació és que el feu amb un motlle normal i, si us agrada tant com a mi, compreu el motlle.

Anem amb la recepta:

Ingredients per a un motllo d’uns 18 cm.
 • 250 grs. de clares d’ou, pasteuritzades o no (9 clares d’ou de mida L)
 • Un pessic de sal
 • ½ culleradeta de crémor tàrtar (ajuda a muntar les clares i les deixa més fermes però si no en teniu no passa res)
 • 300 grs. de sucre
 • 85 grs. de farina tamisada
 • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
 • 200 grs. de nabius

Pas a pas

Preescalfem el forn a 170ºC.
Batem les clares amb el cremor tàrtar i la sal a velocitat baixa i quan el cremor s'hagi dissolt augmentem la velocitat fins que les clares comencin a estar muntades però no a punt de neu; han d'estar tovetes.
Abaixem la velocitat al mínim i hi incorporem el sucre, cullerada a cullerada, deixant que s'integri abans d'afegir-ne una altra. Seguim batent fins que les clares estiguin fermes i d’un blanc brillant.
Afegim l'extracte de vainilla i batem a velocitat mitja durant 1 minut.
Tornem a posar la velocitat al mínim i anem afegint la farina tamisada, cullerada a cullerada, deixant que s'integri abans d'afegir-ne una altra.
Enfarinem els nabius per a que no se’n vagin al fons del motlle a l’hora de fornejar-lo.
Acabem de barrejar a mà. Posem una mica de massa en el motlle (el motlle ha d'estar net, no s'ha d'engreixar) i hi escampem uns nabius per sobre, tornem a posar més massa i tornem a afegir nabius i així fins a acabar.
Ho enfornem durant uns 40 minuts, sense obrir el forn, punxant-lo per comprovar que està cuit abans de treure'l.
El traiem del forn i el deixem refredar dins del motllo, cap per avall (el motlle ja té unes potetes per a això) durant 1 hora. Passat aquest temps, desemmotllem amb l'ajuda d'una espàtula, i el deixem refredar del tot sobre una reixeta.
............................................................................................................


Receta de Angel Food Cake de arándanos / Recepta d'Angel Food Cake de nabius
De nuevo, un Angel Food pero esta vez con arándanos. Quería poner fruta al pastel y fui a comprar pensando en fresas o frambuesas pero vi los arándanos.  ¿Os podéis creer que nunca los había comido frescos? Los he comido en mermelada, en tartas o muffins, como cobertura de tartas de queso… pero nunca a “palo seco”. ¡¡¡Qué gran descubrimiento!!! Son tan buenos que picando, picando, casi los termino y ¡tengo que hacer el bizcocho sin nada!  

Receta de Angel Food Cake de arándanos / Recepta d'Angel Food Cake de nabiusBueno, hecha la confesión, sigo con el tema. Todas, y digo TODAS, las recetas que encontraréis de Angel Food Cake os hablarán de un molde específico para este bizcocho y, por eso, hay mucha gente que termina por no hacerlo. Entonces, la pregunta del millón es:  ¿para hacer un Angel Food es realmente imprescindible disponer del molde? La respuesta es si y no. Yo misma me resistí a hacerlo durante mucho tiempo porqué me negaba a comprar un molde para un bizcocho que no sabía ni si me gustaría. Hasta que un día, que tenía claras pasteurizadas a punto de caducar, decidí probar con un mo0lde normal y el resultado fue más que satisfactorio (lo podéis ver aquí). Seguí haciéndolo así hasta que Papá Noel me trajo EL MOLDE y, tengo que reconocer, que queda mejor. ¿Mucho mejor? Hombre, el sabor es el mismo pero queda un poco más esponjoso y resulta mucho más fácil de desmoldar. Por lo que mi recomendación es que hagáis el bizcocho en un molde normal y, si os gusta tanto como a mi, compréis el molde.

Vamos con la receta:

Ingredientes para un molde de unos 18 cm.
 • 250 grs. de claras de huevo, pasteurizadas o no (9 claras de huevo de tamaño L)
 • Un pellizco de sal
 • ½ cucharadita de crémor tártaro (Ayuda a montar las claras y las deja más firmes pero si no tenéis no pasa nada)
 • 300 grs. de azúcar
 • 85 grs. de harina tamizada
 • 1 cucharadita de extracto de vainilla
 • 200 grs. de arándanos
Paso a paso

Precalentamos el horno a 170ºC.
Batimos las claras con el cremor tártaro y la sal a velocidad baja y, cuando el cremor se haya disuelto, aumentamos la velocidad hasta que las claras estén un poco montadas però no a punto de nieve; tienen que estar blanditas.
Bajamos la velocidad al mínimo e incorporamos el azúcar, cucharada a cucharada, dejando que se integre antes de añadir otra. Seguimos batiendo hasta que las claras estén firmes y de un blanco brillante.
Añadimos el extracto de vainilla y batimos a velocidad media durante 1 minuto.
Volvemos a poner la velocidad al mínimo y vamos añadiendo la harina tamizada, cucharada a cucharada, dejando que se integre antes de añadir otra.
Enharinamos los arándanos para que no se nos vayan al fondo del molde cuando lo horneemos.
Terminamos de mezclar a mano. Ponemos un poco de masa en el molde (el molde tiene que estar limpio, no tenemos que engrasarlo) y esparcimos unos arándanos por encima. Volvemos a poner más masa y volvemos a esparcir arándanos, y así hasta terminar.
Horneamos durante 40 minutos, sin abrir el horno, pinchándolo para comprobar que está cocido antes de sacar-lo.

Lo sacamos del horno y dejamos enfriar dentro del molde boca abajo (el molde ya tiene unas patitas para esto) durante 1 hora. Pasado este tiempo, desmoldamos con la ayuda de una espátula y lo dejamos enfriar completamente sobre una rejilla.

Receta de Angel Food Cake de arándanos / Recepta d'Angel Food Cake de nabius

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Blogging tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...