Súper cupcakes de llimona / Súper cupcakes de limón

receta de cupcakes de limón, recepta de cupcakes de llimona, frosting de limón, frosting de llimona, merengue suizo de limón, merengue suis de llimona, swiss merengue buttercream, cobertura de cupcakes, cobertura de limón, lemon curd, salsa de limón, salsa de llimona, madalena de limón, magdalena de limón, magdalena de llimona, receta tarta de limón, receta pastel de limón, recepta pastís de llimonaM’encanten les postres de llimona! Sempre es diu que són postres molt refrescants, ideals per la primavera o l’estiu però, per a mi, són ideals per qualsevol època de l'any.

Aquests cupcakes de llimona –als que també podria anomenar “bombes de llimona”- estan formats per una base de llimona, coberts amb una merenga suïssa de llimona i farcits de lemon curd. Més llimona impossible!

Per als que preferiu altres sabors, podeu utilitzar la mateixa recepta substituint la llimona per la fruita que més us agradi. Ara estic pensant en els gerds, que també m’encanten, i ja se’m fa la boca aigua; definitivament seran els propers que faré!

El lemon curd el podeu comprar però os recomano que el feu, queda infinitament més bo i és molt fácil. Aquí teniu la recepta. 

Aquí va la recepta:

Ingredients per la massa
 • 60 ml. d’oli de girasol
 • 160 grs. de sucre normal
 • 1 ou
 • 2 cullerades de pasta de llimona. Jo utilitzo la de la marca Home chef o la de LoreAnn
 • 125 ml. de llet sencera
 • 2 culleradetes de suc de llimona
 • 150 grs. de farina de rebosteria
 • ½ culleradeta de bicarbonat sòdic
 • 1 culleradeta de vinagre blanc o vinagre de poma

Ingredients per al merengue suís de llimona
 • 4 clares d’ou; com sempre dic, no llenceu els rovells, podeu utilitzar-los per fer flamets, crema pastissera o el mateix lemon curd
 • 200 grs. de sucre blanc
 • 350 grs. de mantega a temperatura ambient
 • 3-4 cullerades de pasta de llimona

Pas a pas per la massa

Preescalfem el forn a 180ºC.
Posem la llet amb el suc de llimona en un got i ho deixem entre 5 i 10 minuts. Si, si, la llet es tallarà, és el que volem. A això se li diu buttermilk i a molts països es pot comprar però com que aquí no, hem de fer la versió casolana.
En un bol batem l’oli amb el sucre; quan estigui tot integrat, i sense deixar de batre, afegim l’ou i la pasta de llimona.
Tamisem la farina i l’anem afegint a la barreja anterior alternant-ho amb la llet tallada; ara ja no batem sinó que barregem o sigui que haurem de canviar l’accessori del robot o les varilles o canviar el batedor manual per una cullera.
En un vaset dissolem el vinagre amb el bicarbonat; immediatament farà bombolles, en aquest moment ho afegirem a la massa.
Acabem de barrejar i ho posem a les càpsules que, prèviament, haurem col·locat a la safata de cupcakes.
Ho posem al forn uns 20 minuts i, quan estiguin cuits, els deixem refredar uns 5 minuts dins la safata i la resta de temps sobre una reixeta.

Pas a pas pel frosting de merenga suïssa de llimona

Posem les clares d’ou i el sucre dins una cassoleta i ho posem al bany maria, sense parar de remenar, fins que el sucre es dissolgui.
Retirem del foc, ho avoquem en un bol i comencem a muntar-les (trigarà una mica més que amb una merenga normal). Quan comencin a estar muntades formant pics tous (no a punt de neu), parem i comprovem que el recipient està a temperatura ambient  (si encara estigués calent, esperem a que refredi).
Afegim la mantega i batem a velocitat mitja uns 8 ó 10 minuts. Hi haurà un moment en el que semblarà que s’ha tallat, és normal (no ho llenceu!) seguiu batent el temps indicat i tornarà a tenir la textura correcta.
Afegim la pasta de llimona i seguim batent fins que quedi tot integrat. Millor començar per 2 cullerades de pasta i anar provant fins que tingui el gust que ens agradi; per a mi són quatre però és qüestió de gustos.

Muntatge

Foradem les bases amb un “descorazonador” de pomes però sense arribar al fons. Sobretot no llenceu la part sobrant! Omplim el forat amb el lemon curd i ho tapem amb la part sobrant. Col·loquem la merenga en una mànega pastissera i cobrim els cupcakes .
Per decorar-los jo hi he posat una mica de pell de llimona ratllada.

A gaudir de la llimona!!!

receta de cupcakes de limón, recepta de cupcakes de llimona, frosting de limón, frosting de llimona, merengue suizo de limón, merengue suis de llimona, swiss merengue buttercream, cobertura de cupcakes, cobertura de limón, lemon curd, salsa de limón, salsa de llimona, madalena de limón, magdalena de limón, magdalena de llimona, receta tarta de limón, receta pastel de limón, recepta pastís de llimona¡Me encantan los postres de limón! Siempre se dice que son postres muy refrescantes, ideales para primavera o verano pero, para mi, son ideales para cualquier época del año.

Estos cupcakes de limón –a los que también podría llamar “bombas de limón”- están hechos de una base de limón, cubiertos con un merengue suizo de limón y rellenos de lemon curd. ¡Más limón imposible!

Para los que preferís otros sabores, podéis utilizar la misma receta sustituyendo el limón por la fruta que más os guste. Ahora estoy pensando en frambuesas, que también me encantan, y se me hace la boca agua; definitivamente ¡serán los próximos que haré!  

El lemon curd podéis comprarlo pero yo os recomiendo que lo hagáis, está infinitamente más bueno. Aquí tenéis la receta. 

Aquí va la receta:

Ingredientes para la masa
 • 60 ml. de aceite de girasol
 • 160 grs. de azúcar normal
 • 1 huevo
 • 2 cucharadas de pasta de limón. Yo utilizo la de la marca Home chef o la de LoreAnn
 • 125 ml. de leche entera
 • 2 cucharaditas de zumo de limón
 • 150 grs. de harina de repostería
 • ½ cucharadita de bicarbonato sódico
 • 1 cucharadita de vinagre blanco o vinagre de manzana
Ingredientes para el merengue suizo de limón
 • 4 claras de huevo; como siempre os digo, no tiréis las yemas, podéis utilizarlas para hacer tocinillos de cielo, crema pastelera o el mismo lemon curd
 • 200 grs. de azúcar blanco
 • 350 grs. de mantequilla a temperatura ambiente
 • 3-4 cucharadas de pasta de limón
Paso a paso para la base

Precalentamos el horno a 180ºC.
Ponemos la leche con el zumo de limón en un vaso y lo dejamos entre 5 i 10 minutos. Sí, sí, la leche se cortará, es lo que queremos. A esto se le llama buttermilk y en muchos países se puede comprar pero como aquí no, tenemos que hacer la versión casera.
En un bol batimos el aceite con el azúcar; cuando esté todo integrado, y sin dejar de batir, añadimos el huevo y la pasta de limón.
Tamizamos la harina y la vamos añadiendo a la mezcla anterior alternándola con la leche cortada; ahora ya no batimos sino que mezclamos o sea que deberemos cambiar el accesorio del robot o las varillas o cambiar el batidor manual por una cuchara.
En un vasito disolvemos el vinagre con el bicarbonato; inmediatamente burbujeará, en este momento lo añadiremos a la masa.
Terminamos de mezclar y lo ponemos en las cápsulas que, previamente, habremos colocado en la bandeja de cupcakes.
Lo horneamos unos  20 minutos y, cuando estén hechos, los dejamos enfriar unos 5 minutos dentro de la bandeja y el resto de tiempo encima de una rejilla.

Paso a paso para el frosting de merengue suizo de limón

Ponemos las claras de huevo y el azúcar en un cazo y lo llevamos a baño maría, sin parar de remover, hasta que el azúcar se disuelva.
Retiramos del fuego, lo echamos en un bol y comenzamos a montarlas (tardará un poco más que con un merengue normal). Cuando empiecen a estar montadas formando picos blandos (no a punto de nieve), paramos y comprobamos que el recipiente está a temperatura ambiente (si todavía estuviera caliente, esperamos hasta que se enfríe).
Añadimos la mantequilla y batimos a velocidad media entre 8 y 10 minutos. Llegará un momento en el que parecerá que se ha cortado, es normal (¡no lo tiréis!) seguid batiendo el tiempo indicado y volverá a tener la textura correcta.
Añadimos la pasta de limón y seguimos batiendo hasta que quede todo integrado. Mejor comenzar con 2 cucharadas de pasta e ir probando hasta que tenga el sabor que nos guste; para mi son cuatro pero es cuestión de gustos.

Montaje

Agujereamos las bases con un descorazonador de manzanas pero sin llegar al fondo. ¡Sobretodo no tiréis la parte sobrante! Llenamos el agujero con el lemon curd y lo tapamos con la parte sobrante. Colocamos el merengue en una manga pastelera y cubrimos los cupcakes.
Para decorarlos yo he utilizado un poco de ralladura de piel de limón.

¡¡¡A disfrutar del limón!!!

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Blogging tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...