Cupcakes de Nutella i m&m's, la combinació perfecta / Cupcakes de Nutella y m&m's, la combinación perfecta

receta cupcakes nutella, nocilla, m&m's, m&ms, lacasitos, cupcakes infantils, cupcakes infantiles, cupcake xocolata, cupcake chocolate












 Si l’addicció a la xocolata és hereditària, la culpable és la meva àvia. Fins i tot ara, que és molt gran i menja molt poquet, mai diu que no a un bombó!
Quan era petita, a l’agost, sempre passava uns dies amb els meus avis a un apartament que agafaven a Sant Feliu de Guíxols.  Un dia vaig convèncer la meva àvia de que em comprés Nocilla (recordeu quan només existia la Nocilla? Quan la Nutella només la podies comprar a l’estranger?). Aquella mateixa tarda em va fer dues llesques per berenar però, l’endemà a matí, quan li vaig demanar més per esmorzar, em va haver de confessar que ja no en quedava; que a la nit la va tastar i va acabar menjant-se tot e got! I així he sortit jo, que he d’evitar comprar Nutella o Nocilla perquè tal com entra a casa desapareix!

Però aquesta vegada tenia excusa: havia de fer uns cupcakes per una festa infantil i què millor que de Nutella. Els havia fet fa temps i havien quedat boníssims i, aquesta vegada, per afegir-li color, vaig optar per posar-hi m&m’s tant en la massa com per sobre el frosting.  Modèstia a part: he aconseguit el millor cupcake del món. És impressionant i ja s’ha convertit en el meu preferit. Proveu-lo i ja em direu!

receta cupcakes nutella, nocilla, m&m's, m&ms, lacasitos, cupcakes infantils, cupcakes infantiles, cupcake xocolata, cupcake chocolateIngredients per a 18-20 cupcakes
  • 125 grs. de mantega a temperatura ambient
  • 200 grs. de sucre
  • 4 ous M
  • 150 grs. de farina
  • 25 grs. de maicena
  • 2 culleradetes de llevat
  • 120 ml (grs.) de llet
  • 1/8 culleradeta de crémor tàrtar (opcional)
  • Un pessic de sal
  • 4 cullerades soperes de Nutella (o Nocilla)
  • m&m’s
Ingredients per al frosting de Nutella
  • 140 grs. de clares (no cal que siguin pasteuritzades perquè les escalfarem)
  • 200 grs. de sucre blanc
  • 400 grs. de mantega a temperatura ambient
  • 5 cullerades soperes de Nutella (ó 6 ó 7 ó les que vulgueu)


Pas a pas pels cupcakes
Preescalfem el forn a 170 ºC
Separem les clares dels rovells. Comencem a muntar les clares i quan escumegin hi afegim el crémor tàrtar (el crémor serveix per donar més consistència a les clares però si no en teniu no passa res). Quan comencin a estar muntades però encara toves hi afegim 50 grs. de sucre, acabem de muntar-les a punt de neu i les reservem.
Batem la mantega amb el sucre i quan blanquegi  hi afegim els rovells una mica batuts, un a un i barregem a velocitat mínima.
Ajuntem i tamisem la farina, la maicena, el llevat i la sal i l’anem afegint a la barreja anterior alternant-ho amb la llet i acabant amb la farina.
Afegim les 4 cullerades soperes de Nutella.
Manualment, i amb una espàtula, anem afegint les clares muntades fent moviments envolvents fins que quedi tot integrat però sense remenar en excés.
Col·loquem les càpsules a la safata dels cupcakes i, amb una cullera (o millor amb una cullera de gelat) les omplim fins als ¾.
Posem uns quants m&m’s a cada cupcakes enfonsant-ne alguns amb el dit i deixant-ne d’altres a sobre. Dins del forn la majoria aniran cap avall però algun quedarà al mig.
Posem la safata al forn entre 15 i 20 minuts i, abans de treure’ls, comprovem amb un escuradents que estan cuits.
Atenció que en el forn pugen molt però al treure’ls baixen.
Els deixem reposar 10 minuts dins la safata i la resta sobre una reixeta.
Un cop freds ja es poden decorar.

Pas a pas pel frosting

Posem les clares i el sucre al bany maria i quan el sucre s’hagi dissolt del tot (podem comprovar-ho amb els dits, no crema!) ho passem al robot de cuina i batem durant uns 10 minuts fins que quedin muntades. Canviem les varetes per la pala i anem afegint la mantega a trossets esperant que s’integrin abans d’afegir-ne més. Arribarà un moment en que la barreja es tallarà, seguim batent i tornarà a agafar la textura cremosa desitjada. Afegim la Nutella fins que tingui el gust que ens agradi. Ho posem en una mànega pastissera i decorem els cupcakes com més ens agradi.

Podeu veure més receptes de cupcakes i altres dolços aquí.
...............................................................................................................
receta cupcakes nutella, nocilla, m&m's, m&ms, lacasitos, cupcakes infantils, cupcakes infantiles, cupcake xocolata, cupcake chocolate

























Si la adicción al chocolate es hereditaria, la culpable es mi abuela. Incluso ahora que es muy mayor y come muy poquito, ¡nunca dice que no a un bombón!
Cuando era pequeña, en agosto, siempre pasaba unos días con mis abuelos en un apartamento que cogían en Sant Feliu de Guíxols.  Un día la convencí para que me comprara Nocilla (¿recordáis cuando solo existía la Nocilla? ¿Cuando la Nutella solo la podías comprar en el extranjero?). Esa misma tarde me hizo dos rebanadas para merendar pero, a la mañana siguiente, cuando le pedí más para desayunar tuvo que confesarme que ya no quedaba;  por la noche la probó y ¡terminó comiéndose todo el vaso! Y así he salido yo, que tengo que evitar comprar Nutella o Nocilla porqué tal y como entra en casa desaparece!

Pero esta vez tenia excusa: tenía que hacer unos cupcakes para una fiesta infantil y qué mejor que de Nutella. Los había hecho hace tiempo y habían quedado buenísimos y, esta vez, para darles un toque de color, opté por añadirle unos m&m’s tanto en la masa como por encima del frosting. Modestia a parte: he conseguido el cupcake más bueno del mundo! Es impresionante y ya se ha convertido en mi cupcake favorito. Probadlo y ya me diréis!

Ingredientes para 18-20 cupcakes
  • 125 grs. de mantequilla a temperatura ambiente
  • 200 grs. de azúcar
  • 4 huevos M
  • 150 grs. de harina
  • 25 grs. de maicena
  • 2 cucharaditas de levadura
  • 120 ml (grs.) de leche
  • 1/8 cucharadita de cremor tártaro (opcional)
  • Un pellizco de sal
  • 4 cucharadas soperas de Nutella
  • m&m’s
Ingredientes para el frosting de Nutella
  • 140 grs. de claras (no hace falta que sean pasteurizadas porqué las calentaremos)
  • 200 grs. de azúcar
  • 400 grs. de mantequilla a temperatura ambiente
  • 5 cucharadas soperas de Nutella (ó 6 ó 7 ó las que queráis)
Paso a paso para los cupcakes

Precalentamos el horno a 170 ºC
Separamos las claras de las yemas. Empezamos a montar las claras y cuando empiecen a espumear le añadimos el cremor tártaro (el cremor sirve para dar más consistencia a las claras pero si no tenéis no pasa nada). Cuando comiencen a estar montadas pero aún blanditas les añadimos  50 grs. de azúcar, terminamos de montarlas y las reservamos.
Batimos la mantequilla con el azúcar y cuando blanquee le añadimos las yemas, un poco batidas, una a una y mezclamos a velocidad mínima.
Juntamos y tamizamos la harina, la maicena, la levadura y la sal y la vamos añadiendo a la mezcla anterior alternándolo con la Leche y terminando con harina.
Añadimos  4 cucharadas de Nutella.
Manualmente y con una espátula, vamos añadiendo las claras montadas integrándolas con movimientos envolventes pero sin remover en exceso.
Colocamos las cápsulas en la bandeja y con una cuchara (o mejor con una cuchara para helado) las llenamos hasta los ¾.
Ponemos unos cuantos m&m’s en cada cupcake hundiendo algunos con el dedo y dejando algunas encima. En el horno la mayoría se irán al fondo pero alguno quedará en medio.
Metemos la bandeja en el horno entre 15 i 20 minutos y, antes de sacar-los, comprobamos que están hechos con un palillo.
Atención que en el horno suben mucho pero al sacarlos bajan.
Los dejamos reposar 10 minutos dentro de la bandeja y el resto del tiempo sobre una rejilla.
Cuando estén totalmente fríos ya se pueden decorar.

Paso a paso para el frosting

Ponemos las claras y el azúcar al baño maría y cuando el azúcar se haya disuelto del todo (podemos comprobarlo con los dedos está caliente pero ¡no quema!) lo pasamos al robot de cocina y batimos durante 10 minutos hasta que estén montadas. Cambiamos las varillas por la pala y vamos añadiendo la mantequilla a trocitos esperando a que se integre antes de añadirle más. Llegará un momento en que la mezcla se cortará, seguimos batiendo y volverá a tener la textura deseada. Añadimos la Nutella hasta que tenga el sabor que nos guste. Lo ponemos en una manga pastelera y decoramos como más nos guste.

Podéis ver más recetas de cupcakes y otros dulces aquí.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Blogging tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...