S'ha acabat novembre, la castanyada, Halloween i tots sants però segueix sent tardor i jo segueixo amb les meves galetes tardorenques. Ja us vaig dir, al post de la recepta de les galetes de mantega, que la següent seria la de les galetes de xocolata. I aquí està.
He fet galetes de xocolata amb tres receptes diferents. Les primeres van anar directament a les escombraries, eren comestibles però poc més. Les segones estaven molt millor però no t'aixecaves del sofà per anar a buscar-ne una altra. I, finalment vaig trobar aquesta, la definitiva, a la web de Sweetapolita. És espectacular i, per una galeta d'aquestes si que t'aixeques del sofà mil i una vegades!
Igual que les de mantega, es poden menjar tal qual o decorar-les amb glaça o fondant. Si fem això últim, abans de decorar-les les deixarem reposar 24 hrs.
Ingredients per a 30 galetes de mida mitjana
- 375 grs. de farina
- 225 grs. de mantega a temperatura ambient
- 70 grs. de cacau en pols (jo utilitzo el Valor)
- 200 grs. de sucre normal
- 115 grs. de sucre morè
- 1 ou XL
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 1/2 culleradeta de sal
Pas a pas per a les galetes
Jo utilitzo una amassadora elèctrica Kitchen Aid però es pot fer amb varetes elèctriques dobles o, inclús, a mà.
En un bol col·loquem la farina, el cacau i la sal, ho tamisem i reservem.
Amb l'accessori pala o, si no en tenim, amb les varetes de batre, batem la mantega amb els sucres blanc i morè fins que quedi una mescla blanquinosa i cremosa, pot ser cosa de 5 minuts.
Afegim l'ou i l'extracte de vainilla i tornem a batre fins que quedi integrat.
Canviem la pala pel ganxo amassador i anem afegint la farina a cullerades esperant a que s'integri abans de posar-n'hi més.
Acabem amassant a mà, fem una bola amb la massa i la deixem reposar 15 minuts tapada amb paper film.
Posem la massa sobre una superfície plana (jo utilitzo aquests plàstics d’IKEA però us pot servir qualsevol cosa que se li assembli) i, amb un rodet, estirem la massa fins que tingui uns 5 ó 6 mm. de gruix. Cobrim amb paper de forn o paper film i deixem refredar 2 hores a la nevera o 15 minuts al congelador.
Preescalfem el forn a 160ºC
Traiem la massa, que ha d’estar molt freda per a que conservi la forma dins el forn, la tallem en les formes que vulguem i anem col·locant els trossos sobre una superfície de tefló o un silpat (també podem utilitzar paper de forn).
Si no tenim intenció de decorar-les amb res i volem fer-hi uns dibuixos o marques (com he fet jo amb les fulles), ara seria el moment amb l’ajuda d’un ganivet o una esteca.
Fornegem durant 10 minuts, les traiem, apaguem el forn i, passats 5 minuts, les tornem a posar (amb el forn apagar però encara calent) uns 20 minuts més per a que s’acabin de coure però no s’enfosqueixin. Passat aquest temps les traiem i, amb molt de compte, les anem passant a una reixeta per a que es refredin totalment.
Podeu trobar alguns “truquillos” molt útils per a què les galetes us quedin perfectes aquí.
Amb aquest to marró tan súper maco, queden genial decorades amb glaça de tons clarets però, sense decorar, també estan boníssimes. I si no ja m’ho direu :)
...............................................................................................................
Ya ha pasado noviembre, la castañada, Halloween y Todos los Santos però sigue siendo otoño y yo sigo con mis galletasotoñales. Ya os dije, en el post de la receta de las galletas de mantequilla, que la siguiente seria la de las galletas de chocolate. Y aquí está.
He hecho galletas de chocolate con tres recetas distintas. Las primeras fueron directamente a la basura, eran comestibles pero poco más. Las segundas estaban mucho mejor pero no te levantabas del sofá para ir a buscarte otra. Y, finalmente encontré ésta, la definitiva, en la web de Sweetapolita. Es espectacular y, por una de estas galletas ¡si que te levantas del sofá una y mil veces!
Igual que las de mantequilla, se pueden comer tal cual o decorarlas con glasa o fondant. Si hacemos esto último, antes de decorarlas las dejaremos reposar 24 hrs.
Ingredientes para 30 galletas de tamaño medio
- 375 grs. de harina
- 225 grs. de mantequilla a temperatura ambiente
- 70 grs. de cacao en polvo (yo uso el de Valor)
- 200 grs. de azúcar normal
- 115 grs. de azúcar moreno
- 1 huevo XL
- 1 cucharadita de extracto de vainilla
- 1/2 cucharadita de sal
Paso a paso para las galletas
Yo uso mi amasadora eléctrica Kitchen Aid però se pueden hacer con las varillas eléctricas dobles o incluso a mano.
En un bol ponemos la harina, el cacao y la sal, tamizamos y reservamos.
Con el accesorio pala o, si no lo tenemos, con las varillas de batir, batimos la mantequilla con el azúcar blanco y moreno hasta que quede una mezcla blanquecina y cremosa, puede tardar unos 5 minutos.
Añadimos el huevo y el extracto de vainilla y volvemos a batir hasta que esté todo integrado.
Cambiamos la pala por el gancho amasador y vamos añadiendo harina a cucharadas esperando que se integre antes de echarle más.
Terminamos amasando a mano, hacemos una bola con la masa y la dejamos reposar 15 minutos tapada con papel film.
Ponemos la masa sobre una superficie plana (yo utilizo estos plásticos de IKEA pero os puede ser útil cualquier cosa que se le parezca) y, con un rodillo, estiramos la masa hasta que tanga unos 5 o 6 mm. De grosor. Cubrimos con papel de horno o papel film y dejamos enfriar 2 horas en la nevera o 15 minutos en el congelador.
Precalentamos el horno a 160ºC
Sacamos la masa, que tiene que estar muy fría para que conserve la forma dentro del horno, la cortamos en las formas que queramos y vamos colocando los trozos sobre una superficie de teflón o un silpat (también podemos utilizar papel de horno).
Si no tenemos intención de decorarlas con nada y queremos hacerles unos dibujos o marcas (como yo he hecho con estas hojas), ahora sería el momento con la ayuda de un cuchillo o una esteca.
Horneamos durante 10 minutos, las sacamos, apagamos el horno y, cuando hayan pasado 5 minutos, las volvemos a meter (con el horno apagado pero todavía caliente) unos 20 minutos más para que se terminen de cocer pero no se oscurezcan. Pasado este tiempo las sacamos y, con mucho cuidado, las vamos pasando a una rejilla para que se enfríen totalmente.
Podéis encontrar algunos truquillos muy útiles para que las galletas os queden perfectas aquí.
Estas galletas pueden durar hasta 3 meses guardadas en una caja metálica bien cerradita.
Con este tono marrón tan súper bonito, quedan ideales decoradas con glasa de tonos claritos pero, sin decorar, también están buenísimas. Y si no ya me diréis :)
No hay comentarios :
Publicar un comentario